COLORADO
Department of Revenue

Enforcement Devisam - Manjuana

455 Sherman Street, Suite 390

Denver, CO 80203
April 29, 2016
SENT VIA E-MAIL to:_
Staycon, LLC

Attn.: Scott Reimann

RE: Response to Request for Position Statement—MIP to MIP transfers

Dear Mr. Reimann:

This letter is in response to your request for a Statement of Position pursuant to Rule M
104(A), 1 CCR 212-1, received February 11, 2016.

You have asked for a statement of position as to “whether commonly owned MIPs can transfer
product/concentrates  between themselves.” A Medical Marijuana-Infused Product
Manufacturer (“MIP”) is defined in subsection 12-43.3-104(10), C.R.S. Under this definition, a
MIP “means a person licensed pursuant to [the Medical Code] to operatec a business as
described in section 12-43.3-404." C.R.S.

Division’s Response:

The Colorado Medical Marijuana Code, sections [2-43.3-101 et seq., C.R.S. (“Medical
Code”) and the rules promulgated pursuant to the Medical Code do not permil direct transfers
of Medical Marijuana or Medical-Marijuana Infused Product from one Medical Marijuana-
Infused Product Manufacturer (“MIP”) to another MIP. Medical Marijuana-Infused Product
means a product infused with Medical Marijuana that is intended for use or consumption other
than by smoking, including but not limited to edible products, ointments, and tinctures, which
includes Medical Marijuana-Infused Product in concentrate form. See § 12-43.3-104(9),
C.R.S., and Rules M 103 and 601(D), | CCR 212-1.

Section 12-43.3-404, C.R.S., governs transfers to or from MIPs. Subsection (1)(b) provides
that a MIP *“shall track all of its Medical Marijuana from the point it is cither transferred from
its Medical Marijuana Optional Premises Cultivation Facility or the point when it is delivered
to the Medical Marijuana-Infused Products Manufacturer from a licensed Medical Marijuana
Center or a Licensed Medical Marijuana Optional Premises Cultivation Facility to the point of
transfer to a licensed Medical Marijuana Center.”” § 12.43.3-404(1)(b), C.R.S. (cmphasis
added). The statute clearly restricts acquisition of product by MIPs, by noting that they will
reccive medical marijuana from cither an optional premises cultivation facility or a licensed
medical marijuana center. The statute does not allow MIPs to reccive medical marijuana from
another MIP. Transfers to eatitics other than a licensed medical marijuana center are not
permitted by this provision.

DR 4042 (06/12/14)



Additionally, under section 12-43.3-404(3), C.R.S., a MIP licensee “may sell its products to
any licensed medical marijuana center.” The statute does not allow an MIP 1o sell or transfer lo
any other type of entity. Consistent with the statutory provisions, Rule M 601(C), 1 CCR 212-
2, provides, “A Medical Marijuana-Infused Products Manufacturer may only sell its own
Medical Marijuana-Infused Product lo Medical Marijuana Centers.” Thus, neither statute nor
rule permits sales or transfers between two MIPs. Because transfers between MIPs are not
allowed, they are unauthorized. Se¢ Rule M 601(A) (“A [MIP] shall only exercise those
privileges granted to it by the State Licensing Authority.”) (emphasis added).

It is the Division’s position that a MIP may only transfer or sell Medical Marijuana-Infused
Product, as defined in subsection 12-43.3-104(9), C.R.S., and Rules M 103 and 601(D), | CCR
212-1, to Medical Marijuana Centers. Therefore, MIPs are prohibited from transferring
Medical Marijuana or Medical Marijuana-Infused Product to other MIPs.

Thank you for your inquiry.
Sincerely,

£ g

ames Burack, Director
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